Het jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard helpt alle jongeren in Albrandswaard bij hun ontwikkeling en bij het meedoen aan de maatschappij. Dus ook jou! We kunnen je op allerlei manieren ondersteunen: van het helpen met het werken aan je toekomst tot het organiseren van een leuke activiteit.

Hoe werkt het jongerenwerk?
Het jongerenwerk zoekt jongeren op waar ze hun vrije tijd doorbrengen: op straat, op schoolpleinen, in sportclubs, wijk- of jongerencentra. We leggen contact met hen en bouwen een relatie op. Zo komen we erachter wat jongeren willen en wat ze nodig hebben. En hoe wij hen daarbij kunnen helpen. Zodra we weten wat ze willen, ondersteunen en begeleiden we jongeren bij het uitwerken van hun eigen ideeën en plannen. We helpen ze hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. We dagen ze uit!

Die ideeën en plannen kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld het organiseren van een tienerdisco of voetbaltoernooi, samen spelen in een band of het vinden van een opleiding, stage of (bij)baan. En is er voor de plannen meer hulp nodig van andere mensen of organisaties? Dan bemiddelen wij, bijvoorbeeld met de gemeente, scholen, jeugdsociëteiten, (sport)verenigingen, enzovoorts.
Tot slot organiseren wij ook zelf allerlei projecten en activiteiten voor jongeren, zoals kinderdisco’s , tienerdisco’s, chillzones, zaalvoetbal, jamsessies, huttenbouw, informatieavonden en de jeugdraad.
Wil je meer informatie? Neem contact op met het jongerenwerk.